Building Tomorrow

Op 14 mei 2022 wordt de GMR Grand Prix op de Indianapolis Motor Speedway gereden. Aan deze race neemt Rinus VeeKay, in Nederland ook bekend als Rinus van Kalmthout, deel die als jongste coureur ooit tijdens de beroemde Indy 500 van de eerste rij mocht starten door zich als derde te kwalificeren – een prestatie van formaat.Als verwant Formule 1 fan, en ook als gewezen Indycar fan, volg ik de verrichtingen van deze jongeman maar al te graag. Daardoor viel mijn oog op dit bericht:

Building Tomorrow and Ed Carpenter Racing are partnering in The Race to Learn, a first-of-its-kind fundraising campaign aiming to enroll thousands of children in Building Tomorrow’s signature Roots to Rise reading and math program.

Thanks to the generosity of a longtime Building Tomorrow supporter, Building Tomorrow will be featured on Rinus VeeKay’s No. 21 Chevrolet in the GMR Grand Prix, the Indianapolis Motor Speedway road course race that kicks off the Month of May. The GMR Grand Prix will take place on May 14, 2022.
Bron: The Race to Learn| Building Tomorrow

Ik vind dit een mooi initiatief. Te meer omdat dit een initiatief is dat een probleem onder ogen brengt, wat door velen niet wordt gezien en wel omdat er niet tot nauwelijks op gewezen wordt. Het probleem dat wordt aangekaart, kunt u hier lezen, maar kort samengevat is het als volgt. Door de COVID 19 pandemie heeft menig Nederlander aan den lijve kunnen ondervinden wat een lockdown en het sluiten van school kan doen met een kind. Het oplopen van leerachterstand werd tegengegaan met de inzet van technologische hulpmiddelen als laptops, Chromebooks, webcams, Microsoft Teams, Google for Education etc., wat overigens niet helemaal is gelukt.

Het is misschien niet voor te stellen, maar ik zou u toch willen vragen het proberen voor te stellen hoe groot de leerachterstand voor 10 miljoen kinderen in Oeganda in afgelegen gebieden gedurende een periode van bijna 2 jaar is na het sluiten van school aldaar. Deze kinderen hebben 2 jaar namelijk lang totaal geen onderwijs gehad doordat zij niet de beschikking hadden tot technologische hulpmiddelen als onderwijs op afstand.

Building Tomorrow heeft een programma ontwikkeld om deze kinderen te helpen bij het wegwerken van bijna twee jaar leerachterstand. En om dat te kunnen bekostigen, zijn donaties nodig. Voor het luttige bedrag van $75 kunnen 5 kinderen worden ingeschreven in het Roots to Rise programma waar lezen, schrijven en rekenen wordt onderwezen.

Wat is dan de verbinding met Rinus VeeKay en de GRM Grand Prix op de Indianapolis Motor Speedway? Het team van Rinus VeeKay, Ed Carpenter Racing, heeft besloten om als partner van Building Tomorrow de auto van Rinus Veekay als donatiemiddel ter beschikking te stellen. Voor $75 kan men een plek op de auto van Rinus Veekay kopen waar diens naam op de livery zal worden geplaatst. Een mooi initiatief die ik graag wil belichten via mijn pagina. Een mooi initiatief dat meehelpt te bouwen aan de wereld van morgen. Een mooi initiatief die geheel in lijn is met ons motto: verandering begint altijd bij jezelf.